Merk Alfa Romeo
Type Spider 2000 Veloce
Transmissie Handgeschakeld – 5 versnellingen
Stand 02.596 km
Bouwjaar 4/23/1979
Kenteken DT-89-ZS
Kleur Wit/creme
APK nvt
Motor 4 cilinder
Vermogen 131 PK
Brandstof Benzine
Gewicht 1131 kg
Prijs € 27.500,00

Alfa Romeo Spider 2000 Veloce

De Alfa Romeo Spider, beter bekend als de “Duetto”, is een open sportwagen geproduceerd door Alfa Romeo tussen 1966 en 1994.
Het is een van de bekendste modellen en is de langstlevende in de geschiedenis van het Milanese bedrijf, met 28 ononderbroken productiejaren, verdeeld over 4 opeenvolgende series.
Hier ziet u een Spider van de tweede serie, direct herkenbaar aan de ‘afgeknotte staart’, oftewel Coda Tronca – wat zoiets als “rechte achterkant” betekent
Sportiever dan de druppelvormige Duetto en in een later stadium ook beschikbaar met krachtigere motoren. Het exemplaar dat u hier aantreft betreft het topmodel, de 2000 Veloce.
Wellicht klinkt 131 pk tegenwoordig niet als ‘zeer sportief’ maar in 1979 was een dergelijk vermogen te omschrijven als ‘sportwagenwaardig’.
Het design in combinatie met de goede wegligging en uitstekende prestaties spreken nog steeds een grote groep mensen aan. En als je eenmaal bent betoverd door het fantastische motorgeluid, het exacte schakelen en het uitzicht vanachter het houten stuurwiel op misschien wel de mooiste klokken die ooit in een auto zijn gemonteerd, wil je nooit meer iets anders. Met een knipoog is dat zowel een uitnodiging als een waarschuwing want de auto die wij u aanbieden is werkelijk een prachtig exemplaar!
Met nog een retro Blaupunkt radio – originele zilveren velgen – zwart lederen interieur met hele comfortabele stoelen en grijs tapijt
Nu de zomer eraan komt kunt u toch ook niet wachten om hiermee door de mooie weggetjes in Nederland te rijden.