Hoe het allemaal begon

René ging als 17 jarige werken bij Maasland in Valkenburg (zh) die samenwerkte met Wim Fennes. Bij Wim Fennes in Wassenaar heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd.

Na 13 jaar daar met veel plezier gewerkt te hebben deed zich de kans voor om het bedrijf in Wassenaar door te starten – mede vanuit de liefde voor Klassiekers waar René van kinds af aan mee is opgegroeid en dan met name Italiaanse & Engelse auto’s o.a. Alfa Romeo en MG. René heeft van zijn hobby & passie zijn werk gemaakt en hierdoor ontstond begin November 1997 Caresance Classic Cars in Wassenaar.
De naam is ontstaan tijdens het inschrijven – we hadden de naam Caresse Classic Cars bedacht ivm de naamspeling – car en care wat liefhebben is en caresse wat strelen betekend – helaas was Caresse al in gebruik en mocht dus niet – er lag een woordenboek op het bureau van de betreffende man en terwijl Rene het gesprek voortzette was Anja aan het kijken wat voor naam we moesten bedenken dat het Classic Cars zou zijn was buitenkijf maar wat kon je nu met Caresse doen.
Essence betekende brandstof en caresser liefhebben, strelen ook zeer toepasselijk dus zo ontstond Caresance omdat dat beter klinkt dan Caressence.
Anja was oorspronkelijk kapster van beroep maar maakte een switch naar een administratieve baan bij een bank en na diverse opleidingen is ze als directie secretaresse gaan werken bij een groot International bedrijf – organiseren, plannen en de omgang met mensen bleek haar op het lijf geschreven te zijn – een eigen bedrijf was natuurlijk wel wat anders maar ook dat pakte goed uit en na een paar jaar parttime blijven werken heeft ze ontslag genomen en is fulltime bij Caresance Classic Cars gaan werken.

Na 20 jaar bleek de garage in Wassenaar toch te klein en zochten we groter pand en kwamen al vrij snel in Voorschoten uit – daar zijn we verder gegaan met uitbreiding van een plaatwerkerij – en nu na 5 jaar is onze droom uitgekomen we konden het pand naast ons erbij nemen waar we sinds Juni 2022 Classic Car Stalling & verkoop hebben gerealiseerd.

Plezier hebben in wat je doet, staat bij ons op nummer 1. We hebben een fantastisch team van enthousiaste en gemotiveerde mensen die goed op elkaar zijn ingespeeld. De één jong en dynamisch, de ander ervaren en vertrouwd.

Toeval bestaat nog

We hebben niet alleen passie voor auto’s, maar ook qua service gaan we net iets verder.
Door de prettige sfeer hebben we bijna geen personeelsverloop. En door onze klantvriendelijke benadering en hoge service, krijgen we veel waardering en vertrouwen van onze relaties maar ook van leveranciers. Zoiets bereik je alleen als je er met z’n allen de schouders onder blijft zetten. Leuke anekdote; TOEVAL BESTAAT NOG

René zijn vader heeft altijd in klassieke auto’s gezeten (bedrijf aan huis) René is het als het ware met de paplepel ingegoten.

In 1955 kwam zijn vader in het bezit van een prachtige Mercedes Benz 540K Special Roadster van 1936 die hij kocht van de Burgemeester uit Hillegom.
Deze auto had de burgemeester jaren verstopt in een hooiberg voor de Duitsers destijds – en de motor bleek kapot – hoofdlagers lagen eruit en zijn vader heeft de complete motor gereviseerd.
3 Jaar heeft hij de MB 540K in bezit gehad en toen is de auto verkocht en verscheept naar Amerika.

De herinnering aan deze auto is altijd blijven hangen – temeer omdat zijn vader een klein fotootje in zijn portemonnee bewaarde waarin hij in deze MB zit – die foto is helaas verloren gegaan.

Circa 6 jaar geleden kwam er iemand de Garage in Wassenaar binnen en vroeg René of hij een MB 540K spec Roadster te koop wist en van het 1 kwam het ander en René vertelde het verhaal van zijn vader.
Hiermee is de man opzoek gegaan naar de betreffende MB 540K spec Roadster en begin 2022 toen we inmiddels al in Voorschoten zaten kregen we een mail met daarin een heel verhaal en foto’s van een MB 540k Spec Roadster met daarin een man en de vraag of René wist wie die man was.
Wat bleek – het was René zijn vader en de foto was de verloren foto die hij altijd in zijn portemonnee bewaarde.

Met dank aan deze man die een enorme zoektocht had gedaan naar deze auto hadden wij foto’s van zijn vader gemaakt op de oprit van het ouderlijk huis in de MB 540k special Roadster.

Die ene foto hebben we in Mega Posterformaat af laten drukken en opgehangen in ons nieuwe pand. Ter nagedachtenis aan zijn vader die helaas niets heeft mogen meemaken van de oprichting van dit bedrijf.