Merk Lancia
Type Kappa Coupe
Transmissie Handgeschakeld
KM Stand 129.500 KM
Bouwjaar 20-05-1999
Kenteken XJ-FV-73
Kleur Black Storm – Metalic zwart
APK nvt
Motor 2446 cc 2.4 liter 5 cilinders
Vermogen 175 PK
Brandstof Benzine
Gewicht 1500 kg
Prijs € 12.950,00

Lancia Kappa Coupe VERKOCHT

De Kappa Coupé is een zeldzame auto. Van de 3300 die in totaal geproduceerd zijn is het aantal in Nederland geregistreerde Coupé’s tot slechts circa 100 gedaald. De meeste hiervan die nog in rijdende staat zijn, zijn inmiddels de 200.000 km ruim gepasseerd.

Dit is zeker een van de weinige beste en mooiste die nog rijden.

De auto is in sublieme staat, zowel het exterieur als het interieur, en zowel motorisch als mechanisch. Gefabriceerd in de laatste serie in 1999 heeft de eerste eigenaar er tot 2004 zo’n 70.000 km mee gereden en de auto minutieus onderhouden. Daarna is hij in bezit geweest van een paar Lancia Club leden die de auto uitsluitend hobbymatig hebben bereden met een gemiddelde van enige duizenden kilometers per jaar. Aan alles is te zien dat deze auto altijd binnen heeft gestaan en perfect is onderhouden, wat ook blijkt uit het serviceboekje en de facturen. Het betreft een chique kleurencombinatie, Black Storm (metallic zwart) met een smetteloos lichtbeige alcantara interieur, voorzien van comfortabele, door Recaro ontworpen zetels.

De motor is de fijnste voor dit model, de vijf cylinder 2.4 l met 175 pk, gekoppeld aan een heel mooi schakelende vijfbak. De auto is van alle opties voorzien.

In de afgelopen twee jaar is door de laatste eigenaar alles gedaan om deze Coupé in topconditie te houden, waaronder een nieuwe distributie, waterpomp, remmen, airco revisie, banden, uitlijnen en koppeling. De audio installatie is vervangen door een Blaupunkt Bremen met een daaraan gekoppelde iPhone houder. Bij elkaar heeft dit groot onderhoud ruim 7000 euro gekost. In de huidige topstaat vallen dus voorlopig geen kosten te verwachten.

Dit is niet alleen een heerlijke en comfortabele hobby auto zonder zorgen, maar hij kan desnoods ook nog jarenlang als daily driver ingezet worden.